Specialisaties

Als gediplomeerde Medisch pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik  allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep.

Arkada techniek

Naast alle onderstaande gespecialiseerde behandelingen ben ik ook opgeleid voor het toepassen van de Arkada techniek. Adrian Arkada heeft een instrument, “de teenstabilisator” ontwikkeld, waarmee effectief, snel en 100% veilig de ingroeiende nagel kan worden behandeld. In feite is dit instrument een extra paar handen voor de specialist.. Deze methode geeft uitstekende resultaten bij ingegroeide nagels, tunnel nagels, nagelwal ontsteking en trauma nagels die jaren pijnklachten veroorzaakten.

U voelt direct verlichting na de behandeling. Meestal is één behandeling voldoende, echter in sommige situaties is een maandelijkse controle afspraak nodig.

Sportpedicure

Als sportpedicure ben je deskundig bij uitstek op het terrein van voetverzorging van zowel (semi-) professionele atleten als recreatieve sporters, die de consequenties voor de voet door de sportbelasting begrijpen en kunnen begeleiden. Die ook rekening houden met de soort sport, voettype, training- en wedstrijdschema.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!